Hoe werkt het?

Eens in de zoveel tijd komen er een beperkt aantal passen vrij door pashouders die hun lidmaatschap opzeggen. Deze worden vervolgens aangeboden aan de leden van de wachtlijst / nieuwsbrief. Hierbij geldt het principe op = op. Dus als je mis hebt gegrepen moet je weer wachten op de volgende ronde.

Beste Podiumpassers,

Goed nieuws: waar de pilot met de Podiumpas in Overijssel, Noord-Brabant en Zuid- Limburg nog doorloopt is de testfase met de Podiumpas in de Randstad weer verlengd De pas is voor alle pashouders in elk geval te gebruiken tot en met januari 2020..

Dit betekent dat jullie kunnen blijven genieten van mooie voorstellingen en concerten bij de diverse acceptanten in de verschillende regio’s. De komende maanden wordt een definitieve beslissing genomen over de toekomst van de pas. Bij groen licht starten we de voorbereidingen voor een definitieve uitrol vanaf ongeveer maart/april 2020. Mochten we tot de conclusie komen dat we moeten stoppen met de pas, dan stellen we jullie uiteraard zo snel mogelijk op de hoogte. Duimen dus dat we er met alle partijen uit gaan komen.
Aanpassing abonnementsgeld
De pilot verloopt tot nu toe erg succesvol. We zien dat jullie veelvuldig naar voorstellingen en concerten gaan en daarbij ook niet aarzelen om buiten de gebaande paden te treden. Wat dat betreft wordt de doelstelling van de pas gerealiseerd: meer en avontuurlijker bezoek van de pashouders, wat weer leidt tot vollere zalen. Het bezoek is het afgelopen seizoen verder toegenomen en overtreft zelfs onze stoutste verwachtingen. De flinke toename van het bezoek betekent echter ook dat de uitkeringen aan de acceptanten enorm zijn toegenomen. Dusdanig zelfs dat we een tweetal aanpassingen moeten doen om de pas te kunnen laten voortbestaan zonder extra financiering.


Ten eerste zijn we genoodzaakt om te gaan werken met een aangepaste afrekenprijs naar de podia en producenten/gezelschappen. Een tweede aanpassing betreft de prijs van de pas. De huidige prijs van €30 per maand blijkt te scherp gesteld te zijn. Daarom zullen we de prijs van de pas per 1 september 2019 moeten verhogen naar €35 per maand. We hopen uiteraard dat je ook met dit nieuwe abonnementstarief pashouder wilt blijven. Wanneer je de pas n.a.v. de verhoging toch wilt opzeggen per 1 september dan kan dit door uiterlijk 31 augustus 2019 een verzoek tot opzegging te versturen naar klantenservice@podiumpas.nl o.v.v. “opzegging per 31 augustus”


Met de Podiumpas naar het Nederlands Theater Festival(5 ™ 15 september 2019) We kunnen melden dat ook dit seizoen de voorstellingen van het Nederlands Theaterfestival die bij de diverse acceptanten getoond worden met de Podiumpas bezocht kunnen worden. Houd er in elk geval rekening mee dat sommige huizen gewijzigde kassa-openingstijden hebben tijdens het zomerreces.
 

De Podiumpas is geldig vanaf 1 februari 2019 in de volgende theaters:

Internationaal Theater Amsterdam, Stadsschouwburg Utrecht, Frascati, Theater Bellevue, Het Nationale Theater (alle locaties), Podium Mozaïek, Theater de Meervaart, Theater de Krakeling,  Vlaams Cultuurhuis de Brakke GrondParkstad Limburg TheatersTheater a/h VrijthofZwolse Theaters, Deventer SchouwburgWilmink Theater, Schouwburg Hengelo,  Theaters TilburgDe Nieuwe Vorst, Parktheater Eindhoven, Paradox

 

 

Nederlands Theater Festival

De Podiumpas is ook dit seizoen weer te gebruiken bij de acceptanten waar voorstellingen getoond worden van het Nederlands Theater festival. Op andere locaties is de Podiumpas niet te gebruiken. Let op: je dient voor de voorstellingen te reserveren bij de acceptanten zelf. Dit loopt niet via de festivalkassa.

Voorstellingen van het Fringe festival zijn niet te bezoeken met de Podiumpas.

De Podiumpas en Cultura Nova 2019:

Bezoekers dienen op de dag zelf de tickets in Theater Heerlen of Theater Kerkrade af te halen. Afhalen op locatie is NIET mogelijk, in verband met het scannen van de Podiumpas. Enkele voorstellingen tijdens Cultura Nova 2019 zijn uitgezonderd, neem hierover contact op met PLT.

De Podiumpas is verder in principe geldig bij festivals waarvoor via het kaartverkoop systeem van de acceptant kaarten worden verkocht.

Deze pagina zullen we regelmatig updaten met nieuwe informatie.

 

Bij het aanmelden voor de Podiumpas betaal je eenmalig € 5,00 voor de aanmaak van jouw Podiumpas. Je betaalt online door middel van iDeal. iDeal ondersteunt betaling via ASN, ABN Amro, Friesland Bank, Regiobank, SNS, Rabobank, ING, Van Lanschot en Triodos. 

Bij aamleding eind januari vragen we u ook het abonnementsgeld van de maand maart te voldoen. U betaalt dan bij aanmelding dus €35. De eerste incasso zal dan in de maand maart plaatsvinden.

M.i.v. de eerste abonnementsmaand verloopt betaling door middel van automatische incasso. Als de betaling niet van je rekening afgeschreven kan worden, ontvang je een herinnering met instructies om de betaling alsnog te voldoen. Als we alsnog geen betaling ontvangen, wordt de pas automatisch gedeactiveerd. Zodra de betaling door ons is ontvangen activeren we je pas doorgaans binnen drie werkdagen opnieuw. 

Met de Podiumpas krijg je onbeperkt toegang tot álle reguliere voorstellingen van de participerende theaters.

De verkoop van vrije plaatsen gaat op basis van best beschikbare plaats. Dus als je belt en er zijn bijvoorbeeld nog eerste rang plaatsen beschikbaar (in geval van rangen) dan kun je zo'n plaats boeken.

We willen een pas ontwikkelen die zo min mogelijk beperkingen heeft en zo breed mogelijk te gebruiken is. We hebben nu slechts een echte beperking, namelijk de pas is vanaf 30 dagen voor aanvang van de voorstelling te gebruiken. Dit is nodig om zoveel mogelijk podia, maar vooral ook gezelschappen en vrije producenten enthousiast te krijgen voor de pas. Wij willen hun voorstellingen niet uitsluiten en bijvoorbeeld in het genre cabaret is menig voorstelling een half jaar op voorhand uitverkocht. Als de zaal volledig met podiumpashouders gevuld zou zijn, dus met de kortingsprijs van de pas verrekend moet worden, is deze pas voor € 30 niet haalbaar of wel niet betaalbaar. Ook verwachten wij een  kleinere kans op no-show bij deze 30 dagen beperking.

Op 1 februari 2019 starten we met de tweede fase van de pilot met de Podiumpas in drie regio's. Dat is midden in het lopende seizoen. We zijn blij dat je al kaarten hebt gekocht voor voorstellingen die nog moeten komen. Met de Podiumpas proberen we de liefhebbers te verleiden om vaker en avontuurlijker voorstellingen en/of concerten te bezoeken. Of om eens naar Podia te gaan waar men nog niet eerder is geweest.  Dus laat het feit dat je al kaarten hebt gekocht vooral geen belemmering vormen om niet aan de pilot mee te doen. Het aantal passen dat we in de testfase uitzetten is zeer beperkt dus wanneer het lukt je aan te melden behoor je tot een selecte groep pioniers.

Voor de goede orde melden we nog dat reeds gekochte kaarten niet kunnen worden omgewisseld voor Podiumpaskaarten.

Als je kaarten hebt gereserveerd kun je die afhalen op de avond van de voorstelling. Eerder afhalen is helaas niet mogelijk. Vanaf welk tijdstip je de kaarten kunt afhalen en tot hoe laat verschilt per theater. De afhaalregels worden je telefonisch uitgelegd wanneer je de reservering maakt.

Met de Podiumpas ben je verplicht voor iedere voorstelling die je wilt bezoeken een ticket bij de kassa op te halen. Ieder bezoek aan een theaterzaal moet geregistreerd worden, onder meer voor de veiligheid in geval van calamiteiten.

Wat fijn dat u twee passen wilt bestellen. De Podiumpas is een persoonsgebonden product. Elke pashouder wordt individueel aangemeld op een eigen account met emailadres. De uitnodigingen worden ook individueel verstuurd. Op een uitnodiging kan men 1 pas aanvragen. Tijdens het aanmeldproces wordt u de gelegenheid geboden een tweede persoon op te geven voor de testfase. Daar geeft u dan het emailadres van deze persoon op.

Wanneer alle testgroepen vol zijn wordt vervolgens de groep mensen die zijn opgegeven voor een uitnodiging gemaild en wordt hen ook de gelegenheid geboden zich aan te melden (beperkte capaciteit)

Gebruikt u samen een emailadres dan kan dit problemen opleveren. Neem in dat geval even contact op met de klantenservice via klantenservice@podiumpas.nl

Helaas is de Podiumpas is nog niet voor iedereen verkrijgbaar. Momenteel zijn we een besloten proef aan het draaien. Er is een selectie van theaterbezoekers uitgenodigd om deel te nemen aan een onderzoek naar het effect van het gebruik van de Podiumpas in de praktijk. We willen heel graag dat mensen vaker naar theater gaan en ook avontuurlijker voorstellingen uitkiezen. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek besluiten we of we de pas definitief landelijk gaan uitrollen. Wanneer dit gebeurt zal dit niet onopgemerkt voorbijgaan en zullen we het ook vanzelfsprekend melden op deze website.

Ja dat kan. Vanaf 30 dagen voor de voorstelling kun je een kaartje reserveren voor een voorstelling via de reserveerlijn van het theater waar de voorstelling speelt. Ieder theater heeft zijn eigen regels omtrent het afhalen van de kaarten, dat wordt uitgelegd aan de telefoon.

Om het reserveren van kaarten voor pashouders ook in de toekomst mogelijk te blijven maken vragen we je wel om wanneer je niet komt dit tijdig te melden aan het theater. Jouw plaats komt dan weer beschikbaar voor iemand anders.

Helaas, de Podiumpas is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar aan anderen. Het is daarom niet toegestaan de pas aan anderen uit te lenen.

Ja, je kunt zo vaak als je wilt naar dezelfde voorstelling.

Ja, de Podiumpas is elke dag geldig. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen weekend- of weekvoorstellingen. Ook tijdens feestdagen en vakanties geeft de pas toegang tot alle voorstellingen.

De Podiumpas is een persoonsgebonden pas. Het is dan ook de bedoeling dat de foto op de pas een goede afspiegeling vormt van de pashouder. Heb je geen pasfoto bij de hand? Dat is geen probleem. Het mag bijvoorbeeld ook een vakantiefoto zijn. Als de foto maar duidelijk is, je gezicht er in zijn geheel en goed herkenbaar opstaat en je geen zonnebril of hoofddeksel draagt. Daarnaast moet de foto minimaal 640 pixels breed zijn. Ondersteunde bestandsformaten zijn .jpg, .png, en .gif.

Een abonnement kan worden opgezegd, rekening houdend met de minimale abonnementsperiode van vier volledige betaalde kalendermaanden. De opzegtermijn is minimaal één volledige kalendermaand, waarbij geldt dat het abonnement afloopt op de laatste dag van de volgende kalendermaand. Voorbeeld: een pashouder zegt zijn pas op 19 maart op, dan zal de pas geldig zijn t/m 30 april.

Je kunt je pas opzeggen door een bericht te sturen naar klantenservice@podiumpas.nl o.v.v. opzeggen. 

Nee, in de pilotfase is het nog niet mogelijk jouw abonnement tijdelijk stop te zetten. 

 

Helaas is de Podiumpas is nog niet voor iedereen verkrijgbaar. Op dit moment zijn we een besloten proef aan het draaien. Er is een selectie van theaterbezoekers uitgenodigd om deel te nemen aan een onderzoek naar het effect van het gebruik van de Podiumpas in de praktijk. We willen heel graag dat mensen vaker naar theater gaan en ook avontuurlijker voorstellingen uitkiezen. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek besluiten we of we de pas definitief landelijk gaan uitrollen. Wil je er dan als eerste bij zijn? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief onderaan deze pagina!

Je kunt een nieuwe pas aanvragen via  Mijn Podiumpas. Hoe je een Mijn Podiumpas-account aanmaakt en je Podiumpas koppelt lees je hier.

Log daarna in bij je account en ga vervolgens naar het tabblad 'Podiumpas' en klik op de knop 'beheer je abonnement'. Je ziet bij je pasinformatie rechts een knopje 'Pas kwijt'. Je ontvangt direct weer een Tijdelijke Podiumpas, waarmee je weer vooruit kan. Conform de algemene voorwaarden zijn aan het maken en opsturen van een vervangende pas eenmalige kosten van €10,- verbonden. Dit bedrag betaal je met iDEAL. 

Tijdens de pilot kan dit helaas nog niet omdat het project zich nog in de onderzoeksfase bevindt. Wanneer we de podiumpas landelijk gaan uitrollen gaan we dit waarschijnlijk wel aanbieden. Heb nog even geduld dus!

Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief over de Podiumpas. We houden je dan op de hoogte van de ontwikkelingen. Wanneer de pilot een succes is ontvang je bericht wanneer en hoe je in de toekomst een Podiumpas kunt aanschaffen. Bij het inschrijven voor de nieuwsbrief stellen we je een aantal vragen die ons helpen het potentieel van de Podiumpas in kaart te brengen.

Inschrijven voor de nieuwsbrief kan onderaan deze pagina.

Onze klantenservice is per mail te bereiken via klantenservice@podiumpas.nl.

Je hebt onbeperkt toegang tot alle reguliere voorstellingen in de deelnemende theaters die via de normale verkoopkanalen van de podia worden verkocht. Dit is inclusief bijvoorbeeld festivals of internationale producties. Uitgesloten zijn verhuringen en besloten events..Het kan zijn dat een voorstelling 30 dagen tevoren is volgeboekt. Dan kun je een andere voorstelling op die avond of een andere speeldatum kiezen waar nog wel plaats beschikbaar is.

Uw Podiumpas is te gebruiken bij de reguliere programmering van het te bezoeken theater. Niet inbegrepen zijn: inleidingen, workshops en rondleidingen.

Bij enkele festivals is de Podiumpas ook niet te gebruiken omdat het theater daarvoor niet zelf de kaartverkoop faciliteert. Vraagt u dit na bij het theater van uw keuze.

 

 

Wil je op de hoogte gehouden worden?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief/wachtlijst.

Algemene voorwaarden